Wednesday, February 3, 2010

Defect - Desa Bestari

Salam, ni antara contoh2 defects yang ada pada rumah aku... tang tangga tu yg paling menyedihkan hati.. apa la diorang buat keje sambil lewa ni.




ni pulak kat master bedroom tingkat atas... habis berlubang depa kerja kan. aku igt diorang nak repair laluan air dari planter tu laa... FYI, air meleleh turun kat syiling carporch dan dinding living hall... to be specific kuar dari area fiusbox... !!!!




Tingkap pun pasang tak betul... ni kat bilik kedua di atas...


9 comments:

aruza narma said...

bangah....teruknyer...jahat la derang ni....

ezlytx3 said...

tu la tu... kadang2 hati dah tawar nak masuk rumah bila mengenangkan dinding berlubang, tangga yg senget tu... ntah la.. insyallah dalam next week bangah gi jumpe developer

aruza narma said...

apa nama developer bangah tu???....
teruk la...tak nak rekemen kat org tuk beli umah dari developer ni....teruk la finishing derang...org bayar pakai duit tau...bukan pakai daun....

ezlytx3 said...

OIB

ezlytx3 said...

byk projek2 lain yg diorang buat kat area bandar baru salak tinggi.. tak pasti laa kualiti sama cam ni ke tidak. dalam tempoh 18 bulan diorang akan repair sume defects.. tapi.. bape byk rumah pulak yg ada kat situ.. geram pun ada ni

aruza narma said...

xper....kalo ikut SPA berapa lama derang ada masa untuk betulkan defects???18 bulan ek???....bila rumah nak siap mcm tu...jahat la...nnt zura try tanya kat member yang beli umah kat salak tinggi mcm mana umah die...

ezlytx3 said...

ikut SPA dalam tempoh 18 bulan... kunci dah boleh ambil dah... tak lama lagi bangah jadik org salak tinggi ler...

Anonymous said...

lancau

Anonymous said...

mcm cibai finishing rumah ni